Gå ner i vikt med blåbär

Korg med blåbär - gå ner i vikt, få lägre blodtryck och stärk minnet med blåbär.

Blåbär sägs kunna hjälpa oss att gå ner i vikt. Sötsuget minskar och blod­sockernivån blir jämnare med blåbär och osötad blåbärs­juice istället för söta och kaloririka mellanmål.

Ofta tipsar löpsedlar oss om hur vi ska bli av med julhelgens extrakilon eller semesterfläsket. Ibland är det blåbär som sägs kunna hjälpa oss att gå ner i vikt. Men fungerar det?

Osötad blåbärsjuice gynnar hälsosam vikt.Självklart påverkas vikten av allt du äter och dricker, och också av hur mycket du rör på dig. Om du vill gå ner i vikt hjälper det knappast att bara lägga till ett enskilt livsmedel. Men blåbär kan hjälpa till indirekt. Eftersom blåbär är goda men inte innehåller så mycket socker så kan sötsuget stillas med de nyttiga bären eller osötad blåbärsjuice istället för med godis och söta, kaloririka mellanmål.

Det finns forskning som visar att exempelvis blåbär och osötad blåbärsjuice kan hålla blodsockret på en jämn nivå och påverka hur fettet behandlas i blodkärlen och fördelas i kroppen. Vetenskapliga studier i all ära, de flesta av oss är iallafall överens om att blåbär och osötad blåbärsjuice är ett bra inslag i kosten. Vi bör äta mycket grönsaker, frukt och bär, och en nyttig kost är en bra väg mot hälsosam vikt.

 

Källa: http://www.alltomblabar.se/ga-ner-i-vikt-med-blabar-myt-eller-sanning/